Satirtecknare hedras tre år efter Charlie Hebdo-attacken

En man fotograferar porträtten av några av de dödade medarbetarna vid satirtidningen Charlie Hebdo på söndagen, tre år efter den blodiga attacken mot tidningen. Bild: Lehtikuva / AFP / Christophe Archambault

Frankrikes president hörde till dem som hedrade treårsminnet av offren för terrorattacken mot en satirtidning i Paris på söndagen. Elva av tidningens medarbetare dödades i dådet.

Frankrikes president Emmanuel Macron lade en blomsterkrans framför satirtidningen Charlie Hebdos tidigare redaktion i Paris vid en lågmäld minnesceremoni på söndagen. Tre år har gått sedan attacken, där två bröder med koppling till al-Qaida dödade elva av tidningens medarbetare.

Attacken som även krävde en polismans liv skakade Frankrike i grunden och följdes av en rad jihadistdåd som sammanlagt har skördat 241 människoliv, enligt en sammanställning av AFP.

Charlie Hebdo, som ofta stoltserar med att vara en provokativ tidning, återvände till morden på sina kända serietecknare och skribenter i sitt senaste nummer.

"Den 7 januari 2015 drev oss in i en ny värld av beväpnad polis, säkrade ingångar och förstärkta dörrar, rädsla och död", skrev medarbetaren Fabrice Nicolino i en kolumn förra veckan.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03