Satakunta övergår till accelerationsfasen

Coronakoordineringsgruppen påminner om vikten av att bära munskydd bland annat inom kundbetjäning och i olika arbetsutrymmen. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Övergången till den allvarligare coronafasen innebär i det här skedet inga nya restriktioner i området.

Den regionala coronakoordineringsgruppen i Satakunta konstaterade under sitt möte på torsdagen att landskapet nu övergår från epidemins basnivå till accelerationsfasen.

Antalet nya coronafall i området har på en kort tid ökat drastiskt, och de nya fallen har lett till omfattande smittkedjor. För tillfället är 1,6 procent av alla de som testas för viruset smittade.

Coronaviruset sprids enligt Satakunta sjukvårdsdistrikt just nu i hög grad bland unga vuxna som inte har vaccinerats mot viruset.

Övergången till den allvarligare coronafasen innebär i det här skedet inga nya restriktioner, men coronakoordineringsgruppen uppmanar ändå alla som bor i området att beakta de rådande säkerhetsåtgärderna i högre grad än hittills.

"Vi bör alla satsa på att bära munskydd, hålla avstånd och ha en god handhygien. Munskydd ska bäras alltid då det är svårt att undvika närkontakt, exempelvis på publiktillställningar och speciellt inomhus då många samlas. Dessutom är det skäl att använda munskydd inom kundbetjäning och i arbetsutrymmen", skriver gruppen i ett pressmeddelande.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning