Satakunnan Kansa: Ishockeyligaspelarna vill att säsongen ställs in direkt

Ishockeyligans spelare vill avsluta säsongen så snabbt som möjligt. Bild: Mikko Stig / Lehtikuva

Spelarna i ishockeyligan vill att säsongen avslutas så snabbt som möjligt.

Ishockeyligan meddelade på torsdagen att slutspelet skjuts upp med åtminstone en vecka. Samtidigt bestämde man sig också för att spela grundseriens två sista omgångar inför tomma läktare efter regeringens rekommendation att evenemang på över 500 personer ska ställas in.

Ligan har inte beslutat om slutspelet kommer att genomföras eller om säsongen ställs in. Ligan har meddelat att man tar beslut i frågan senast i början av nästa vecka.

Spelarföreningens verksamhetsledare Jarmo Saarela säger i en intervju i Satakunnan Kansa att spelarnas önskemål är att säsongen avslutas så snabbt som möjligt.

– Jag har skickat en förfrågan till samtliga ligaklubbar. Spelarna enhälliga åsikt är att inga fler matcher borde spelas. Inte ens lördagens avslutande grundserieomgång, säger Saarela till tidningen.

Ligans styrelse träffas på fredag kväll för att eventuellt ta ställning till hur man gör med resten av säsongen.

Alternativen är två: Antingen ställer man in slutspelet eller så spelar match slutspelet inför tomma läktare. Spelarnas syn på saken är klar. Nu återstår att se om deras åsikt spelar någon roll eller inte.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning