Satakunnan Kansa: Ishockeyligaspelarna vill att säsongen ställs in direkt

Ishockeyligans spelare vill avsluta säsongen så snabbt som möjligt. Bild: Mikko Stig / Lehtikuva

Spelarna i ishockeyligan vill att säsongen avslutas så snabbt som möjligt.

Ishockeyligan meddelade på torsdagen att slutspelet skjuts upp med åtminstone en vecka. Samtidigt bestämde man sig också för att spela grundseriens två sista omgångar inför tomma läktare efter regeringens rekommendation att evenemang på över 500 personer ska ställas in.

Ligan har inte beslutat om slutspelet kommer att genomföras eller om säsongen ställs in. Ligan har meddelat att man tar beslut i frågan senast i början av nästa vecka.

Spelarföreningens verksamhetsledare Jarmo Saarela säger i en intervju i Satakunnan Kansa att spelarnas önskemål är att säsongen avslutas så snabbt som möjligt.

– Jag har skickat en förfrågan till samtliga ligaklubbar. Spelarna enhälliga åsikt är att inga fler matcher borde spelas. Inte ens lördagens avslutande grundserieomgång, säger Saarela till tidningen.

Ligans styrelse träffas på fredag kväll för att eventuellt ta ställning till hur man gör med resten av säsongen.

Alternativen är två: Antingen ställer man in slutspelet eller så spelar match slutspelet inför tomma läktare. Spelarnas syn på saken är klar. Nu återstår att se om deras åsikt spelar någon roll eller inte.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning