Säsongen slut i ishockeyligan

HIFK spelade torsdagens match utan publik Bild: Mikko Stig/Lehtikuva

Herrarnas ishockeyliga är avblåst för den här säsongen.

Ligaklubbarna beslöt att de sista grundserieomgångarna, slutspelet och finalerna inte spelas. Orsaken är coronaviruset. Det betyder också att FM-bucklan inte delas ut i vår.

– Det är klart att ligaklubbarna kommer att lida betydande ekonomiska förluster, men som president Niinistö sade, ekonomi är bara ekonomi, säger ligans styrelseordförande Heikki Hiltunen

– Vår nation klarar det här och vi klarar det här. Det krävs hårt arbete, men jag är helt säker, att den här gemenskapen är redo för det.

Klubbägarna har lyssnat till spelarna, tränarna, läkarna, funktionärerna och samarbetsparterna. De kom fram till att det är viktigare att fokusera på sig själv och sina närmaste.

Tidigare blev det klart att spelarna inte ville spela längre. Spelarföreningens verksamhetsledare Jarmo Saarela sade i en intervju i Satakunnan Kansa att spelarnas önskemål var att säsongen avslutas så snabbt som möjligt.

– Jag har skickat en förfrågan till samtliga ligaklubbar. Spelarna enhälliga åsikt är att inga fler matcher borde spelas. Inte ens lördagens avslutande grundserieomgång, sade Saarela till Satakunnan Kansa.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning