Säsongen över för Stina Nilsson

Stina Nilsson har tävlat färdigt i världscupen för den här säsongen. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Stina Nilsson har inte tävlat sedan årsskiftet. Nu meddelar den skadedrabbade svenska skidstjärnan att säsongen är över.

Stina Nilsson har varit tungt skadebelastad under säsongen och dragits med en stressfraktur i ett revben.

Nu bekräftar hon för SVT att skidsäsongen är över för hennes del.

– Allt går som det ska i rehabiliteringen men jag behöver ge er det tråkiga beskedet att jag inte kommer att tävla mer i världscupen i år, säger 26-åringen.

Senast Nilsson tävlade var i Tour de Ski i schweiziska Lenzerheide där hon den 28 december tvingades bryta touren redan efter den första av sju etapper.

Redan på försäsongen i somras fick hon en spricka på revbenet, något som störde hennes förberedelser och hängde med när världscupen drog igång.

Nilsson förklarar att hon inte har någon lust att stressa fram en comeback, trots att nya Ski Tour 2020 – som startar i helgen – och fem världscuptävlingar återstår den här säsongen.

– Jag känner att det inte finns något att stressa för. Jag använder inte stavar ännu i träning och jag vill inte riskera nästa säsong, säger hon till SVT.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning