Säsongen över för norska stjärnan

Ingvild Flugstad Østberg är skadad och missar såväl hemmatävlingen i Holmenkollen som världscupavslutningen i Nordamerika. Arkivbild. Bild: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg missar tremilen i Holmenkollen i helgen och har tävlat klart för säsongen. Den norska skidstjärnan har drabbats av en hälskada och blir inte frisk till avslutningen i Nordamerika de kommande två veckorna.

Skadan är självförvållad.

"Det är naturligtvis väldigt tråkigt och det var dumt av mig att hoppa ner för en kant för att ta en genväg, men jag ska göra allt för att komma tillbaka starkare så fort det bara gå", säger norskan i ett pressmeddelande.

Ingvild Flugstad Østberg ligger totalfemma i världscupen efter att ha kommit trea i såväl Tour de Ski som norsksvenska Ski Tour 2020 under säsongen.

Efter tremilen i Holmenkollen flyger åkarna till Nordamerika för avslutningen i världscupen. Först körs en sprinttour i Quebec och Minneapolis innan den internationella säsongen avslutas med distanstävlingar i Canmore, tio mil väster om Calgary i Kanada, 20-22 mars.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning