Sarah Sjöström simmade hem storsumma

Sarah Sjöström. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Sarah Sjöström avslutade Champions Swim Series i Budapest, Ungern, på ett imponerande vis.

Den svenska stjärnan vann både på 50 meter fritt och 50 fjäril och noterade därmed fem raka segrar under helgen, efter lördagens segrar på 100 fjäril och 100 fritt.

I söndagens tävlingsavslutning simmade Sjöström 50 fritt på tiden 23,97 – bara sex hundradelar från hennes eget världsårsbästa.

– Jag är väldigt nöjd med tiden, att det är under 24 sekunder. Jag känner mig fantastisk, sade Sjöström till Eurosport, enligt SVT.

På 50 fjäril satte 25-åringen just det, nytt världsårsbästa, med tiden 25,32 – två hundradelar bättre än sitt tidigare toppresultat. Sjöström vann även 200 fritt på tiden 1.56,58 och var en del i det mixedstafettlag som kom tvåa i lagkappen på 400 medley.

De fem segrarna, och andraplatsen, gav Sjöström omkring 60 000 euro i prispengar. Nästa tävling i penningstinna Champions Swim Series avgörs i Indianapolis, USA, om tre veckor.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46