Santana nobbar Helsingfors på grund av coronavirus

Gitarristen Carlos Santana och hans band ställer in vårens Europaturné på grund av oro för coronavirusets spridning, skriver Rolling Stone. Bild: AP/DANIEL MAURER

Gitarristen Carlos Santana och hans band ställer in vårens Europaturné på grund av oro för coronavirusets spridning. Det här innebär att konserten på Hartwallarenan den 5 april ställs in.

På våren är flera populärmusikkonserter inbokade i huvudstadsregionen. Bland andra är Carlos Santana inbokad på Hartwallarenan i Helsingfors den 5 april och Bo Kaspers Orkester på Kulturhuset den 22 april. På torsdag meddelade Carlos Santana att han ställer in hela sin Europaturné och därmed är spelningen i Helsingfors inställd.

Live Nation är Finlands största konsertarrangör. Från Live Nation kan man inte säga hur begränsningarna kommer att påverka de andra konserterna och om det blir fråga om fler inhiberingar.

– Regeringens och myndigheternas åtgärder kan han en påverkan på konserter och evenemang. Vi följer med läget och väntar på skriftliga direktiv av regionförvaltningsverket. Vi följer aktivt med läget och blir det ändringar i konserterna så meddelar vi om dem på alla våra kanaler, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Den legendariska rockklubben Tavastia meddelar på sociala medier att man genomför Shiraz Lanes konsert på fredag och Herra Ylppö & Ex konsert på lördag med begränsad kapacitet, vilket innebär att publikens och personalens mängd inte överstiger 500. Tavastia meddelar att man i fortsättningen skilt informerar om begränsningar inför varje konsert.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning