Sannfinländska riksdagsgruppen fördömer Mykkänens utspel

Bild: Tor Wennström

Sannfinländska riksdagsgruppen gillar inte nya inrikesministern Kai Mykkänens (Saml) utspel om att han är redo att ta upp till 10 000 kvotflyktingar.

I en intervju med nyhetsbyrån Uutissuomalainen säger Finlands följande inrikesminister Kai Mykkänen (Saml) att han är redo att öka antalet kvotflyktingar upp till 10 000 personer. I dagsläget tar Finland i genomsnitt 750–1050 kvotflyktingar per år.

Sannfinländska riksdagsgruppen gillar inte Mykkänens uttalande. Riksdagsgruppen går hårt åt gruppen i partitidningen Suomen Uutiset.

– Tusentals personer befinner sig illegalt i Finland just nu. Därtill har regeringen gett extra anslag till kommunerna för att ordna service åt dem, säger riksdagsgruppen i tidningen.

Det är fråga om ett gemensamt ställningstagande som inte är undertecknat av en enskild riksdagsledamot. Sannfinländska riksdagsgruppens ordförande är Leena Meri från Nylands valkrets.

– Samtidigt kommer en samlingspartistisk minister med dylika utspel, som ger grönt ljus för att tiofaldiga antalet kvotflyktingar i framtiden. Det här är under inga omständigheter möjligt för Finland, säger riksdagsgruppen.

Sannfinländarna anser att det är oansvarig att komma med dylika utspel innan den illegala immigrationen är under kontroll, speciellt av en inrikesminister.

Kai Mykkänen efterträder Paula Risikko (Saml) som inrikesminister på måndag. Risikko valdes nyligen till riksdagens talman.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00