Sannfinländarna vill sitta med i regeringen – "Regeringsdugligheten bestäms i sista hand av valresultatet"

Sannfinländarnas partiordförande Jussi Halla-aho tillsammans med partisekreterare Riikka Slunga Poutsalo (till vänster) och riksdagsgruppens ordförande Leena Meri. Bild: SPT/Mikael Sjövall

En regerings­med­verk­an är ett viktigt mål för Sannfinländarna, säger partiordförande Jussi Halla-aho till Yle.

Att både Centerpartiet, Samlingspartiet och Socialdemokraterna betackat sig för att ingå i en regering med Sannfinländarna tror Jussi Halla-aho är ett spel för gallerierna.

– Jag skulle tro att det här pratet är riktat till de egna väljare som kan tänkas överväga att rösta på Sannfinländarna i stället, säger han i en intervju för Morgonettan på Yle på lördagen.

– Deras bud är: rösta inte på Sannfinländarna för med dem kan man ändå inte göra samarbete med i en regering.

Halla-aho säger att han inte ger mycket sådant prat.

– Regeringsdugligheten bestäms i sista hand av valresultatet och partiernas program.

Halla-aho säger att han tror på Sannfinländarna framgång i nästa val eftersom partiet nu står mer enat än innan splittringen sommaren 2017.

I Yles senaste väljarundersökning fick Sannfinländarna ett stöd på 12 procent. Det är knappt 4 procentenheter mer än i motsvarande undersökning i december då väljarstödet var 8,1 procent.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46