Sannfinländarna spolar kröken på lillajulsfesten

Teuvo Hakkarainen Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Riksdagen firar traditionell lillajul på torsdag. Men efter skandalerna i fjol då Sannfinländarnas Teuvo Hakkarainen med våld kysste Vera Ruoho (Saml) var hela festen i år i fara.

Teuvo Hakkarainen dömdes senare till böter för misshandel och sexuellt ofredande. En annan riksdagsledamot söp så innerligt att ambulans måste tillkallas.

Riksdagens talman Maria Lohela (Blå) ansåg då att man på allvar borde överväga att skippa festerna i framtiden. I ett senare skede gick man under nya talmannen Paula Risikko (Saml) igenom spelreglerna för festen. Bland annat kom man då överens om att festligheterna tar vid först då plenum avslutats.

Sannfinländarnas riksdagsgrupps ordförande Leena Meri berättade på tisdagen att partiet inte serverar någon alkohol alls på festen på torsdag.

– I vårt rum serveras inte sprit. Det som hände i fjol fungerade som väckarklocka och beslutet kändes logiskt, säger Meri till Ilta-Sanomat.

– Hakkarainen har lärt sig sin läxa, säger Meri.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46