Sannfinländarna går till frontalangrepp mot Ohisalo

Sannfinländarnas första vice ordförande Riikka Purra är bestört över inrikesminister Maria Ohisalos (Gröna) uttalanden. Bild: Catariina Salo/SPT

Inrikesminister Maria Ohisalos (Gröna) senaste uttalanden om asylrätten har fått det att koka i Sannfinländarnas riksdagsgrupp.

Maria Ohisalo säger i Iltalehtis intervju att det är en grundläggande rättighet att söka asyl. Sannfinländarnas första vice ordförande Riikka Purra klassar Ohisalos uttalande som "verklighetsfrämmande och extremliberalt".

– Inrikesministerns viktigaste uppgift är att trygga Finlands inre säkerhet. Ohisalo talar förstås gärna om fattigdom och marginalisering, men de frågorna hör inte till inrikesministerns befogenheter, säger Purra i ett pressmeddelande.

Enligt Purra har Ohisalo inte förstått sin uppgift.

– Asylrätten används som en inkörsport i massinvandringen. Om vår inrikesminister inte förstår det här så har vi stora problem när nästa invandringsvåg startar, säger Purra.

Också andra sannfinländska riksdagsledamöter säger sig vara "bestörta" över Ohisalos uttalanden.

Minister Ohisalo meddelar via Inrikesministeriets kommunikationsavdelning att hon inte kommenterar saken.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning