Sannfinländarna går till frontalangrepp mot Ohisalo

Sannfinländarnas första vice ordförande Riikka Purra är bestört över inrikesminister Maria Ohisalos (Gröna) uttalanden. Bild: Catariina Salo/SPT

Inrikesminister Maria Ohisalos (Gröna) senaste uttalanden om asylrätten har fått det att koka i Sannfinländarnas riksdagsgrupp.

Maria Ohisalo säger i Iltalehtis intervju att det är en grundläggande rättighet att söka asyl. Sannfinländarnas första vice ordförande Riikka Purra klassar Ohisalos uttalande som "verklighetsfrämmande och extremliberalt".

– Inrikesministerns viktigaste uppgift är att trygga Finlands inre säkerhet. Ohisalo talar förstås gärna om fattigdom och marginalisering, men de frågorna hör inte till inrikesministerns befogenheter, säger Purra i ett pressmeddelande.

Enligt Purra har Ohisalo inte förstått sin uppgift.

– Asylrätten används som en inkörsport i massinvandringen. Om vår inrikesminister inte förstår det här så har vi stora problem när nästa invandringsvåg startar, säger Purra.

Också andra sannfinländska riksdagsledamöter säger sig vara "bestörta" över Ohisalos uttalanden.

Minister Ohisalo meddelar via Inrikesministeriets kommunikationsavdelning att hon inte kommenterar saken.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning