Sanna Nielsen redo för allsångsavslut

Åker nu på semester. Återkommer Sanna Nielsen som programledare för Allsång på Skansen nästa år? Hon svarar själv undvikande på frågan. Bild: Christine Olsson / TT

Allsång på Skansen är snart över för i sommar. Återkommer Sanna Nielsen som programledare nästa år? Det vet hon inte. – Jag funderar inte så mycket på det nu, säger hon.

Allsång på Skansen sänds i kväll tisdag i SVT1 och Yle TV1 kl. 21.00.

Snart har Sanna Nielsen fullföljt sin andra sommar som programledare för SVT-programmet Allsång på Skansen. En skillnad från förra året är att hon känner sig tryggare i sin programledarroll.

– Det har jag märkt när jag sitter i logen efter genrepet. Förra säsongen var det kaos, det var så här "vi måste ändra det, och vi måste ändra det", och jag funderade över hur jag skulle få in det i huvudet.

– I år är det lugnt, även om det kaoset uppstår så känner jag "men vi löser det här". Jag vet hur direktsändningen fungerar. Att känna det lugnet känns oerhört tryggt för mig, att jag inte behöver stressa sönder mitt huvud, jag tar det lite mer som det kommer, säger Sanna Nielsen.

Åtta tisdagar i rad har allsången stått på schemat för Sanna Nielsen. Efter att programserien har slutat för i år åker hon på semester för att vila upp sig.

– Någon vecka efter att säsongen har slutat så kommer jag att åka till Grekland. Det ska bli så skönt, säger hon.

Om det blir ett tredje år som programledare vet Sanna Nielsen inte i nuläget. I fjol gav hon beskedet i direktsändning – om det blir samma överraskning i år återstår att se.

– Det vore väldigt roligt, faktiskt, att göra det så. Då hade vi skrivit på kontraktet en timme före direktsändningen, typ. Vi får väl se hur det blir i år, om det blir så, säger hon.

Danny Saucedo, Jill Johnson, Malena Ernman och Helen Sjöholm är några av gästerna i tisdagens allsång. Dessutom gästar Anki Albertsson, Linda Olsson, Mercedesz Csampai, Pablo Cepeda, Sussie Eriksson programmet. Sanna Nielsen kommer själv att bjuda på en sång i slutet.

– Det blir ett litet tack från mig och orkestern, säger hon.

Mathilda Olausson/TT

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning