Sångaren Sharon Jones död i cancer

Bild: GEORG HOCHMUTH

Sharon Jones förlorade kampen mot cancern. I fredags natt dog sångerskan efter tre års sjukdom.

60-åriga Sharon Jones insjuknade i cancer i bukspottskörteln 2013, genomgick en lyckad behandling men fick cancer igen 2015 med tumörer som spridits till lymfkörtlarna, lungor och lever, skriver Rolling Stone.

Jones är mest känd som sångerska i Sharon Jones & The Dap-Kings och har kallats "the queen of funk". Hon nominerades till en Grammy 2014 för sitt album Give the people what they want. I juli släpptes en två timmar lång dokumentär om hennes liv, Miss Sharon Jones.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning