Sandra Långbacka har släppt ny musikvideo

Sandra Långbacka har släppt en musikvideo till #metoo-inspirerade låten "Hennes fel".Bild: Sara Forsius

Finlandssvenska artisten Sandra Långbacka släppte i tisdags en ny musikvideo till låten "Hennes fel". Både låten och videon är inspirerade av #metoo och #dammenbrister.

På internationella kvinnodagen i mars släppte artisten Sandra Långbacka låten Hennes fel. Låten behandlar orättvisor mot kvinnor som bland annat metoo- och dammenbrister-kampanjerna har lyft fram. På tisdagskvällen släppte Långbacka en musikvideo till låten.

– Ämnet är väldigt allvarligt och viktigt, men jag och fotografen Sara Forsius ville också göra videon lättillgänglig genom att ha en humoristisk aspekt, säger Långbacka.

Hon förklarar att kvinnor ofta står i bakgrunden i musikvideor och framstår som objekt. Långbacka ville leka med detta genom att först visa stunder när kvinnor är objekt men sedan bryta mot det.

– Vi fokuserade på skådespelarnas ansikten och filmade från andra vinklar än kvinnor vanligtvis syns.

Videon är gjord i samarbete med yrkeshögskolan Arcada och det är skådespelare från Teaterhögskolan som medverkar. Antonia Stenfelt har regisserat videon och det är kvinnor som stått både bakom och framför kameran.

Se musikvideon Hennes fel här:

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33