Sanden börjar rinna ut för United

Det var de tuffa tacklingarnas dag på Old Trafford, Bild: Lehtikuva/Paul Ellis

Burnley höll Manchester City på halstret och i Liverpoollägret började man redan drömma om ett mirakel på Turf Moor. Men då steg, som så många gånger tidigare, Sergio Agüero fram och satte matchens enda mål.

Därmed är det status quo i titelstriden. Vinner City sina två återstående matcher blir det ingen ligatitel för Liverpool som i sin tur också har semifinal, Barcelona och Champions League att fundera på. Första mötet spelas på onsdag på Camp Nou.

Agüeros boll var någon centimeter över mållinjen. Ödets ironi om det blir segermarginalen över en säsong som omfattar 38 omgångar. Inte minst med tanke på att Liverpools senaste ligatitel är daterad till 1990. För att ge lite perspektiv: Samma år frigavs Nelson Mandela, den första McDonalds-restaurangen öppnades i Moskva, Gulfkriget bröt ut och Öst- och Västtyskland återförenades. Det har, som det så vackert heter, flutit lite vatten under diverse broar sedan det.

Bakom den överlägsna tätduon utkämpas en tuff kamp om övriga två platser till Champions League. Spurs ligger bra till trots förlusten mot West Ham. Främst för att konkurrenterna bakom inte visar upp någon särskilt imponerande form.

Arsenal förlorade för tredje gången i följd i Premier League. Märkligt att samma lag som var så bra mot Napoli i kvartsfinalen i Europa League kan vara så genomuselt i den inhemska ligan.

På Old Trafford fortsatte David de Gea sina osäkra tag mellan Manchester Uniteds stolpar. Hemmalaget gjorde en mer eller mindre perfekt första halvlek men då de Gea släppte retur på ett ofarligt skott av Antonio Rudiger kunde Marcos Alonso slå in returen.

De Gea har stått för hårresande missar denna säsong, missar som för tankarna till bland andra Joe Hart. Kan vara skäl för de Gea att skippa festandet i sommar och kanske anlita lite professionell hjälp. För det är något i koncentrationen som alldeles uppenbart brister.

De Gea förtjänar ändå en eloge för räddningen sju minuter in på stopptid då Gonzalo Higuain för en gång lyckades vara onside och inte offside. För det mesta var argentinaren både off och offside. Han lufsade omkring uppe på topp och befann sig för det mesta i just det, offside. Konditionen verkar inte heller vara på topp. Han flåsade värre än en del av republikens befolkning kommer att göra andra maj.

Med tanke på att Higuain har en timlön som skulle räcka för Juha Mietos memma livet ut kunde man kanske kunna förvänta sig lite mera?

1-1 var ett resultat som Chelsea och tränare Sarri hade all orsak att vara nöjda med. United och Solskjær mindre så för laget är riktigt illa ute nu.

Chelsea parkerar på fjärde plats och har Europa League på torsdag. Frankfurt, ett av kontinentens mest sevärda lag denna säsong, väntar på tysk mark. Kan bli en lång afton för Chelsea.

Vem som blir fyra i ligan? Viasatreferenten Ville Kuusinen sammanfattade det hela sällsynt väl. Det lag som är minst dåligt av de tre i racet.

Jonas von Wendt Reporter

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning