Sancho sänkte Leipzig i cupfinalen

Dortmund är mästare. Bild: Martin Rose/Lehtikuva

Matchvinnare med två mål i helgens ligamöte.När Borussia Dortmund och RB Leipzig möttes i tyska cupfinalen några dagar senare gjorde Jadon Sancho om bedriften.Dortmund vann med 4–1.

Leipzig drömmer nog mardrömmar om Jadon Sancho. Den engelske anfallsstjärnan har gjort mål i båda matcherna i Bundesligafotbollen, ett i januarimötet och två den gångna helgen, den här säsongen.

Och i torsdagens tyska cupfinal lagen emellan behövde 21-åringen bara fem minuter på sig att spräcka nollan. Sancho tog emot bollen utanför straffomådet, vek in och placerade in 1–0 invid Leipzigmålvaktens Péter Gulácsis vänstra stolpe.

Dortmund var det klart bättre laget i den första halvleken. Och fler mål skulle komma. Erling Braut Haaland ökade på till 2–0 efter en knapp halvtimme. Och precis före pausvilan gjorde Sancho sitt andra mål i matchen.

Emil Forsberg, som häromdagen skrev på nytt kontrakt med Leipzig, inledde på bänken. Den svenske landslagsstjärnan byttes in efter ungefär en timmes spel. Då började det hända mer för Leipzig i offensiv riktning. Forsberg var själv nära att bli målskytt, men skottet tog i stolpen.

I stället var det Dani Olmo som stod för reduceringen knappt 20 minuter från slutet.

Men någon darr blev det aldrig på Dortmunds ribba, som i stället gjorde ytterligare ett mål (Haaland) i matchens slutskede.

Borussia Dortmund är därmed tyska cupmästare för femte gången.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning