Sampo Terho: I den finländska politiken kan man inte lita på något

Kulturminister Sampo Terho.Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Ministern och partiordföranden Sampo Terho bloggar om vad han lärt sig som toppolitiker.

Folk har ofta en negativ uppfattning om politik. Varför är det så svårt att ändra den uppfattningen? Därför att den i mångt och mycket är sann. Om folk skulle veta mer om hur det är på riktigt, skulle uppfattningen vara ännu mer negativ. När en vanlig medborgare ger sig in i politiken går de första åren åt till att inse sanningen och de följande åren till att återhämta sig från chocken.

Så skriver Sampo Terho (Blå) i det första av fyra blogginlägg om politikens vardag.

Enligt honom kan man bara lita på en sak i den finländska politiken: Man kan inte lita på något, och inget hålls konfidentiellt. Han skriver att en stor del av politikernas och partiernas tid går till att hålla koll på andra, och att bråka om sådant man redan kommit överens om.

Syftet med bloggen är att få folk att rösta på Blå framtid. Partiet, som registrerades i fjol, hade i Yles partimätning i slutet av december ett väljarstöd på 2,3 procent.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00