Sammankomstbegränsingar fortsätter i Egentliga Finland

Sammankomstbegränsningarna i Egentliga Finland är i kraft åtminstone till den 10 februari. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Åtminstone fram till den 10 februari gäller fortsättningsvis att offentliga tillställningar maximalt får ha 10 deltagare i Egentliga Finland.

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland fattade på torsdagen beslut om att förlänga de rådande sammankomstbegränsningarna i Egentliga Finland.

Regionen är fortfarande i fasen för samhällsspridning, vilket gör det nödvändigt att fortsättningsvis förbjuda offentliga tillställningar för fler än 10 personer.

Begränsningarna är i kraft fram till den 10 februari.

Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster för färre än 10 personer kan ordnas förutsatt att säkerhets- och hygienrekommendationer följs.

Dessa rekommendationer är att ett avstånd på 1-2 meter ska garanteras bland deltagarna, att arrangören instruerar deltagarna om avstånd och god handhygien samt att deltagarna erbjuds möjligheten att tvätta händerna.

Ifall köer uppstår under tillställningen bör arrangören påminna deltagarna om vikten av att hålla avstånd.

Regionförvaltningsverkets beslut gäller enbart offentliga tillställningar, såsom marknader, konserter och idrottsmatcher med publik. Myndigheten har inte rätt att fatta beslut om privata tillställningar eller myndigheters sammanträden.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning