Samlingspartistisk riksdagsledamot varnar för taxibedragare

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Taxilagen öppnade för fri prissättning i år.

Samlingspartiets riksdagsledamot Timo Heinonen har lagt en video på Twitter där han varnar för taxibedragare.

Till Iltalehti säger Heinonen att han betalade dubbelt så mycket som resan borde ha kostat. Enligt Heinonen var det mest suspekta taxibilens nummer: 123.

Samlingspartiet stödde taxireformen som öppnade prissättningen för taxiresor. Enligt Heinonen var reformen bra på det stora hela och har gjort resorna billigare överlag, men han var aldrig helt övertygad då det gällde reformen.

– Jag är mest oroad över att situationen på landsbygden ser ut att bli sämre, säger Heinonen till Iltalehti.

Konkurrensverket utreder taxiproblem

Taxireformen har också lett till en del problem då det gäller myndigheternas taxitjänster. Svenska yle rapporterar att Konkurrens- och konsumentverket nu har skickat en webbenkät till taxiföretagarna för att få en förklaring på var problemet ligger.

– Vi vill veta hur taxiföretagarna förhåller sig till FPA-skjutsarna. Har den fria marknaden påverkat skjutsarna och hur i så fall, säger specialforskare Max Jansson till Svenska yle.

Efter reformen har det rapporterats bland annat om barn som lämnas ensamma, rejäla förseningar och inställda FPA-resor.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46