Samlingspartiet och SFP har ingått valförbund i Satakunta valkrets – vill göra riksväg åtta fyrfilig

I Masku är riksväg åtta redan fyrfilig. Bild: SPT/Mikael Piippo

Svenska folkpartiet och Samlingspartiet i Satakunta går till val med målet att göra riksväg åtta till en fyrfilig motorväg.

– Med det här valförbundet kan vi jobba för att utveckla riksväg åtta. Det är också viktigt att väljarna i Satakunta har möjlighet att rösta på en SFP-kandidat i det kommande valet, säger SFP:s partisekreterare Fredrik Guseff i ett pressmeddelande.

Samlingspartiet ställer upp tretton kandidater i Satakunta valkrets och SFP en. Partiernas gemensamma mål är att riksväg åtta ska byggas om till en fyrfilig motorväg hela vägen mellan Åbo och Björneborg

Som ett långsiktigt mål har partierna att riksväg åtta ska bli en fyrfilig motorväg ända från Åbo till Vasa.

– Vi i Samlingspartiet i Satakunta har samma linje som SFP i de centrala ekonomiska frågorna samt i frågor som gäller viktiga infraprojekt, säger Satu Hatanpää, ordförande för Samlingspartiet i Satakunta, i pressmeddelandet.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning