Samarbetet med MTV fortsätter – HBL står för de svenskspråkiga referaten från ishockey-VM

Finland är regerande mästare efter att ha vunnit guld i Bratislava 2019. Bild: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

HBL:s Niclas Lönnqvist kommer att referera lejonens matcher också i vår då ishockey-VM avgörs i Riga.

Medan damlejonen fick se sitt VM inställt ser det ut som om herrarna kommer att kunna genomföra sin turnering.

Det var myndigheterna i den kanadensiska provinsen Nova Scotia som förra veckan överraskande satte stopp för damernas VM-turneringen i Halifax och Truro. Beskedet kom dagen innan damlejonen skulle resa till Kanada.

Herrarnas VM har inte heller klarat sig helt utan kontroverser. Efter många om och män och mycket påtryckningar utifrån gick det internationella ishockeyförbundet till slut med på att frånta Belarus VM-värdskapet på grund av det politiskt instabila läget i landet.

VM flyttades till Riga och senarelades på grund av coronapandemin.

VM avgörs 21 maj till 6 juni och matcherna kan ses på CMore och MTV3. Samtliga lejonmatcher sänds direkt på MTV3 med svenskt referat av HBL:s Niclas Lönnqvist. Han refererar också semifinalerna, bronsmatchen och finalen oberoende om Finland spelar i dem eller inte.

– Efter en paus på ett år är det roligt att ishockey-VM spelas igen. Det blir en intressant turnering att följa med eftersom det ännu är osäkert vilka spelare som är tillgängliga för spel i VM. Professionellt är det alltid lika givande att få vara en del av MTV:s mycket proffsiga VM-team där samarbetet med HBL ses som en tillgång, säger Lönnqvist.

Det är nionde gången HBL står för referatet från ishockey-VM. Referaten möjliggörs tack vare ett samarbete mellan HBL, MTV och Konstsamfundet.

Förra säsongen ställdes VM in på grund av coronapandemin. Senast VM spelades, våren 2019, vann lejonen guld i Bratislava.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning