Saluhallshandlare blir en del av K-gruppen

Tuomas Aro, till höger, är en av försäljarna på Reinin Liha i Hagnäshallen.Bild: HBL Arkiv/Tor Wennström

Kespro som är en del av K-gruppen köper upp två etablerade saluhallsaktörer i Helsingfors. Kötthandlaren Reinin Liha och fiskaffären E Eriksson blir en del av Kesko.

Bägge företagen fortsätter som självständiga aktörer efter köpet. Personalen och företagens ledning fortsätter som tidigare.

– Att bli en del av K-gruppen öppnar helt nya möjligheter för oss att expandera. Vi hoppas kunna erbjuda våra produkter till en allt större kundkrets, men utan att tumma på vår egen profil och kvalitet, säger butikschef Pirjo Passinen på Reinin Liha.

Enligt Passinen fortsätter verksamheten som tidigare i Hagnäshallen. Reinin Liha har en årlig omsättning på 8 miljoner euro och företaget sysselsätter 20 personer. Kalatukku E Eriksson fortsätter verksamheten i Saluhallen. Företaget omsätter 22 miljoner euro och sysselsätter 60 personer.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00