Tidigare ägaren Salonoja räddar inte Blues

Jussi Salonoja vill inte ha med Blues att göra. Bild: Heikki Saukkomaa

Det blir allt mer sannolikt att det inte spelas ligahockey i Esbo nästa säsong.

Ishockeyklubben Blues tidigare ägare Jussi Salonoja räddar inte det konkursdrabbade företaget Ishockey Esbo Ab som ligger bakom klubben. Salonoja berättade om sitt beslut för Ilta-Sanomat på torsdagen.

– Efter att ha övervägt saken länge har jag nu fattat mitt beslut. Jag tänker inte betala Blues skulder och börja driva FM-ligalaget från dess ruiner, säger Salonoja till Ilta-Sanomat.

– Det är möjligt att jag skulle kunna få alla skulder att rymmas inom FM-ligaaktiens nominella värde på 1,8 miljoner euro. Men till skillnad från det jag funderade på för några veckor sedan så är det trots allt ingen mening med det. De nuvarande ägarna har förstört för mycket.

Salonoja planerar i stället en helt ny klubb.

– Jag vill nu under ett eller ett par års tid i lugn och ro bygga upp en ny klubb på lägre serienivå tills den duger för ligan.

– Den nya klubben kunde heta till exempel Espoo United eller bara Espoo. Jag har redan färdiga logotyper för dem, säger Salonoja.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning