Salonoja dömer ut homofobi

Jussi Salonoja accepterar inte basketchefens homofobiska kommentarer. Bild: Vesa Moilanen

Espoo United-ägaren Jussi Salonoja tar avstånd från Aleksi Valavuoris homofobiska tweetar.

Espoo United-basketchefen Aleksi Valavuori förorsakade en storm med sina homofobiska tweetar. Nu tar Espoo United-ledningen avstånd och enligt Ilta-Sanomat överväger man till och med att avskeda Valavuori.

– Det räcker inte med att be om ursäkt. Jag godkänner inte något sådant av någon och den här saken blir inte här, säger Espoo United-ägaren Jussi Salonoja till Yle.

Salonoja betonar att föreningen har företrädare bland sexuella minoriteter bland sin personal. Espoo Uniteds ledningsgrupp ska behandla ärendet redan på onsdagen.

– Vi kommer att ha en allvarlig diskussion med Aleksi. Jag tar inte ställning till om han får fortsätta. Det är alldeles klart att vi som arbetsgemenskap inte godkänner det här, säger Espoo Uniteds vd OIli Aro.

Det här är inte första gången Aleksi Valavuori uttalar sig i homofobiska ordalag. För några år sedan deltog han i diskussionen om homosexuella toppidrottare, men han har nu raderat några av sina tweetar.

Bild:

HBL

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning