Salonoja dömer ut homofobi

Espoo United-ägaren Jussi Salonoja tar avstånd från Aleksi Valavuoris homofobiska tweetar.

Espoo United-basketchefen Aleksi Valavuori förorsakade en storm med sina homofobiska tweetar. Nu tar Espoo United-ledningen avstånd och enligt Ilta-Sanomat överväger man till och med att avskeda Valavuori.

– Det räcker inte med att be om ursäkt. Jag godkänner inte något sådant av någon och den här saken blir inte här, säger Espoo United-ägaren Jussi Salonoja till Yle.

Salonoja betonar att föreningen har företrädare bland sexuella minoriteter bland sin personal. Espoo Uniteds ledningsgrupp ska behandla ärendet redan på onsdagen.

– Vi kommer att ha en allvarlig diskussion med Aleksi. Jag tar inte ställning till om han får fortsätta. Det är alldeles klart att vi som arbetsgemenskap inte godkänner det här, säger Espoo Uniteds vd OIli Aro.

Det här är inte första gången Aleksi Valavuori uttalar sig i homofobiska ordalag. För några år sedan deltog han i diskussionen om homosexuella toppidrottare, men han har nu raderat några av sina tweetar.

Bild:

HBL

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46