Sällström stannar i Vittsjö – "Jag är väldigt taggad"

Linda Sällström sätter ett av sina två mål i VM-kvalmatchen mot Israel Bild: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Landslagsstjärnan Linda Sällström har förlängt kontraktet med sin allsvenska klubb Vittsjö GIK.

Linda Sällström har förlängt kontraktet med Vittsjö GIK i Damallsvenskan. Den finländska landslagsanfallaren slutade tvåa i skytteligan den här säsongen med sina 15 fullträffar. Vid landslagsträffen i november sade hon att hon spelade karriärens bästa fotboll säsongen 2017.

Ett par dagar senare underströk hon sitt uttalande då hon satte två mål i VM-kvalmatchen mot Israel.

Efter den starka säsongen i Vittsjö var det flera klubbar som var intresserade av Sällströms tjänster men den 29-åriga anfallaren valde att stanna i Hässleholm

– Det känns väldigt bra att skriva på för ytterligare en säsong i Vittsjö. Det finns mycket potential i såväl klubben som laget och jag känner att alla förutsättningarna finns för att vi ska kunna ta ett steg framåt nästa år, säger hon.

– Jag är väldigt taggad inför kommande säsong.

Sportchefen Erika Nilsson är förstås nöjd över att ha knutit anfallsstjärnan till klubben.

– Det är en strålande nyhet att Linda väljer att skriva på för oss ännu ett år. Vi vet alla att anbuden till Linda inte har varit få vilket ger ett gott betyg till den känsla och harmoni vi har haft i truppen samt till den satsning vi valt att göra på kontinuiteten i laget inför nästa säsong, säger Nilsson.

Hon fortsätter berömma den finländska landslagsspelaren.

– Linda är en målgörare av rang och en av världens absolut bästa forwards och vi är väldigt glada att hon vill vara med och skapa mål för Vittsjö GIK även 2018, fortsätter Nilsson.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning