Sällström sexa i skytteligan i Frankrike

Linda Sällström. Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Linda Sällström nätade 12 gånger under sin första säsong i den franska ligan.

Fotbollslandslagets anfallare Linda Sällström avslutade sin första säsong i den franska ligan i helgen då hennes Paris FC spelade 1–1 borta mot Bordeaux och placerade sig femma i serien.

För Sällström var den första säsongen i den franska huvudstaden en fullträff. Hon flyttade till Paris FC från Vittsjö i svenska ligan inför den franska säsongen och stod för hela 12 mål under debutsäsongen.

Hon placerade sig på delad sjätteplats i skytteligan som vanns av Marie Antoinette Katoto före norska superstjärnan Ada Hegerberg.

Sällström spelar åtminstone två säsonger till i den franska ligan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning