Sallad med tomat och melon

Tomatsallad med vattenmelon, fetaost och gott om färska örter passar perfekt till en grillad biff. Foto: Bild: Janerik Henriksson/TT

Nu när tomaterna börjar bli riktigt härliga är det läge för en skön tomatsallad. Här med andra sommarfavoriter som vattenmelon och fetaost.

Tomatsallad med vattenmelon och feta

För 4 portioner, 20 minuter

4–6 stora mogna tomater eller 10–15 små blandade

1/2 liten vattenmelon eller 1/4 stor

salt

1/2 dl olivolja

2 msk äppelcidervinäger

nymalen svartpeppar

150 g fetaost

2 salladslökar, strimlade

1 näve svarta oliver

1/2 kruka basilika

1 kruka mynta

Gör så här:

1. Skär tomater och vattenmelon i ungefär lika stora bitar. Häll upp alltsammans i en bunke och tillsätt lite salt. Låt stå medan du fixar resten.

2. Vispa ihop olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp tomater och vattenmelon på ett stort fat.

3. Bryt över fetaosten. Strö över salladslök, oliver och örter (spara lite till garnering). Ringla över dressingen och blanda försiktigt. Peppra lite extra och garnera med extra grönt. Väldigt gott till en grillad biff.