Sallad med quinoa

Sallad med quinoa och grönsaker passar alla som räknar kolhydrater. Bild: TT

Quinoa ska spolas noga i ljummet vatten och kokas i grönsaksbuljong för att bli goda. Här blandar vi koket med stekta grönsaker och en vitlöksvinägrett.

Quinoasallad

För 4 personer, 35 minuter

2 dl quinoa

4 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

2–3 paprikor, gärna olika färger

150 g stora champinjoner

1 tråg körsbärstomater, ca 250 g

blandade blad

Till marinaden:

1 msk olivolja

1 msk finhackad timjan

1 vitlöksklyfta

salt och svartpeppar

Till vinägretten:

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

1 msk dijonsenap

Gör så här:

1. Mät upp 2 deciliter quinoa i en sil. Spola dem en halv minut i ljummet vatten. Koka upp 4 deciliter vatten med grönsaksbuljongen i kastrull med lock. Tillsätt quinoan och koka dem långsamt under lock i 18 minuter. Låt svalna.

2. Skär paprika och svamp i bitar. Blanda marinaden och häll den över grönsakerna. Ställ svalt en halvtimme. Blanda vinägretten. Skär körsbärstomaterna i halvor.

3. Stek grönsakerna i en grillpanna på spisen. De ska få färg, bli vackert randiga men inte brända. Lägg upp quinoa, blandade blad och tomathalvor. Droppa över dressing och toppa med grillad paprika och svamp.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning