Sälkameran sänder igen – kändisvikaren Pullervo förväntas dyka upp snart

Saimenvikaren Pullervo gillar att ta det lugnt framför kameran i WWF:s livesändning. Bild: WWF Finland

Saimenvikarna brukar återvända till samma stenar som tidigare år.

Nu är det är möjligt att följa med livesändningen av saimenvikare igen, skriver Världsnaturfonden WWF i ett pressmeddelande. Sändningen genomförs för fjärde året i rad och den populära sälen Pullervo har redan skådats sex miljoner gånger under åren.

När isen har gått på Saimen brukar sälarna ta sig upp på stenarna för att byta päls. Sälkameran är på samma plats som tidigare år och sälarna återvänder ofta till samma stenar som tidigare. Det har redan gjorts sälobservationer nära kameran.

– Det går ändå inte att förutse den utrotningshotade saimenvikarens rörelser. Naturen är sändningens producent och vi kan inte garantera eller kräva att Pullervo och de andra sälarna uppenbarar sig direkt, säger WWF:s kommunikationsexpert Joonas Fritze i pressmeddelandet.

Förutom sälsändningen är det också möjligt att följa med bland annat fiskgjusar, järvar och skogsrenar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46