Kotijoukkue - Hemmalaget

Hemmalaget är en inhemsk privatägd fastighetsförmedlingskedja som grundades år 2009.

Kontor: Björneborg, Esbo, Helsingfors, Hyvinge, Jyväskylä, Lahtis, Raumo, Rovaniemi, Seinäjoki, Tammerfors, Tavastehus, Vasa, Vanda och Åbo.

Målsättning: Att vara en av de största fastighetsförmedlingskedjorna i Finland och expandera verksamheten till de centrala orterna i landet.

Grunden till verksamheten ligger i den starka lokala kännedomen, i den erfarna personalen och den konkurrenskraftiga prissättningen. I dag har Hemmalaget ca 85 anställda experter inom fastighetsförmedlingsbranschen. 

Kontakta oss!

Planerar du att sälja din bostad? Letar du efter ett nytt hem? Kontakta oss!

Marja Mannerroos, 045 1100 660, marja.mannerroos@kotijoukkue.fi

Roger Mannerroos, 0400 411 221, roger.mannerroos@kotijoukkue.fi

Mika Vanari, 040 486 1980, mika.vanari@kotijoukkue.fi

Vi betjänar dig på svenska på www.kotijoukkue.fi

Kom-ihåg-lista för dig som byter bostad!

Finansiering

Kalkylera noga, till exempel kostnader för exakt behov av renovering mm.

Uppskatta din betalförmåga nu och om 5-7 år.

Ta alternativa offerter från Kotijoukkues samarbetspartners samt skaffa lånelöfte färdigt.

Hitta nytt hem

Vilken är Er optimala bostadsform, Ny eller gammal bostad?

Bostadens skick och renoveringsbehov?

Bostadens storlek och antal rum?

Prisnivå, husbolagets ekonomiska läge?

Läge? Service, utveckling, kollektivtrafik?

Parkering?

Tidpunkt för flytt?

Följ med läget på marknaden via Oikotie och Etuovi.

Bekanta dig med området Ni vill flytta till.

Försäljning av nuvarande bostad

Orealistiskt pris gagnar inte kunden.

Ett proffs inom förmedlingsbranschen, en AFM, har alla förutsättningar att sälja Er bostad snabbare, tryggare och till bästa pris marknaden kan erbjuda.

Team Kotijoukkue har många goda råd och knep vad gäller modern fastighetsförmedling. Att sälja sin bostad eller köpa nytt är en väldigt stor sak för gemene man.

– De flesta personer köper eller säljer sin bostad bara några gånger under hela sitt liv. Det är mycket känslor inblandade då det handlar om ens hem. Allt måste gå rätt till och det tar vi hand om, säger fastighetsmäklare Marja Manneroos.

De flesta fastighetsmäklare på Kotijoukkue är AFM, det vill säga auktoriserade fastighetsmäklare.

– Mitt bästa råd är fortfarande att sälj din nuvarande bostad innan du köper ny! Sen då du hittar det nya perfekta hemmet så brukar det ofta bli snabba affärer, konstaterar AFM Mika Vanari.

Kotijoukkue satsar kraftigt på marknadsföring både i printmedia och digitalt.

– Det ger helt klar mer synlighet och det är ju en förutsättning för att bostäderna säljs, säger vd Timo Nieminen.

En väsentlig sak är prisnivå och försäljningstid.

– Det är viktigt att man har rätt utgångspris från början. Att försöka pröva på att få ett för högt pris genomskådas snabbt på marknaden. Samma sak gäller försäljningstid. En bostadsförsäljning är inte som ett vin, den blir inte bättre med tiden, säger Marja Mannerroos med ett skratt.

Anlita en fastighetsförmedlare!

Varför ska man anlita fastighetsförmedlare då man kan sälja sin bostad själv?

– Vårt kontaktnät är enormt. Vi har kanaler där vi kan höra oss för om intresse innan vi lägger ut på nätet. Förarbetet vi gör är stort, det är inte bara att styla, fota och lägga ut till försäljning, säger Marja Mannerroos.

Det mest avgörande i en bostadsaffär är början. På Kotijoukkue görs ett gediget arbete innan premiärvisningen och i det ingår fastställande av ett relevant pris.

– Hela processen kulminerar i premiärvisningen. Inget är så intressant som den. Alla är på väg dit och man vill ha så mycket folk som möjligt. Om du är ensam på en visning så bjuder du heller inte fullt pris, konstaterar Vanari.

– Vi lovar att kunden får så bra pris som möjligt enligt rådande marknad och att försäljningen sker så snabbt som möjligt enligt läget på marknaden, säger Roger Mannerroos.

– Priset fås heller inte bara genom att titta på motsvarande bostäder i området. Det är mycket annat som spelar in så som husets renoveringshistoria samt kommande renoveringar. Rätt prissättning är ytterst viktigt med tanke på slutresultatet, det vill säga hur mycket det blir i handen hos säljaren. Ofta får förmedlaren ett bättre pris, fortsätter Vanari.

En annan synvinkel är säkerhet och lagfrågor.

– Vi har alla dokument och kunskap om hur en försäljning går till. Mer sällan hamnar parterna i rättssalen då man anlitat en auktoriserad fastighetsmäklare. Många vill heller inte köpa direkt av ägaren eftersom en privatperson inte har samma skyldigheter som vi har, säger Vanari.

Den psykologiska aspekten spelar också in.

– Mäklaren fungerar som en neutral buffert mellan försäljare och spekulanter. Man kanske inte täcks kritisera köket eller fråga relevanta frågor direkt av ägaren, säger Marja Mannerroos.

– Samma gäller prissättning och bostadens skick. Ägaren kanske tycker att deras hem med 1980-talskök och badrum är i toppskick medan förmedlaren ser med köparens ögon, konstaterar Vanari.

– Vi fungerar som stöd och trygghet åt både köpare och säljare, avrundar Roger Mannerroos.

Ingen dag den andra lik

Kotijoukkues stora projekt just nu är försäljningen av våningshusen Syke och Pulssi vid Hagalund idrottspark.

– Största delen är redan sålda, det är vår moderbolag Fincap som är byggherre, berättar Nieminen.

Privata personers fastighetsinvesteringar har ökat markant och upptar en stor del av Kotijoukkues arbete. I övrigt är det ett dynamiskt jobb.

– Ingen dag är den andra lik. Det är det som fascinerar med yrket. Du kommer också väldigt nära dina kunder och många blir vänner för livet, säger Marja Mannerroos.

– Alla kunder är olika, du jobbar inte bara med ingenjörer eller sjukskötare, kunderna är från alla branscher med olika bakgrund. Det är ett mångsidigt jobb, säger Vanari.

– Som mäklare måsta man förutom försäljare också vara lite psykolog, byggnadsingenjör, marknadsförare och städare. Vi har en väldigt stor verktygsback så att säga, avrundar Roger Mannerroos med ett skratt.