Salin tillbringar de följande två år under palmerna på Teneriffa

Sasu Salin har spelat 103 landskamper för herrlandslaget och snittat 9,3 poäng i dem. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Basketlandslagets stjärna Sasu Salin har hittat en ny klubb åt sig. I två år framöver kommer han att spela för Iberostar Tenerife i den spanska ACB-ligan.

Kanarieöarna är dock ingen ny upplevelse för den 28-åriga Salin. Han har nu spelat fyra säsonger i Spanien i orter som Las Palmas och Malaga och omgivningen lär inte skilja sig så mycket från de föregående på Teneriffa.

– Jag är ju ett strandlejon så de södra delarna av Spanien lämpar sig väl för mig. Tydligen vill lagen här också ha mig kvar år efter år, kommenterar Salin i Basketförbundets pressmeddelande.

Den Helsingforsbördige Salin fick erbjudanden från bland annat den förra klubben, Unicaja Malaga, och den turkiska ligan, men Champions League-finalisten från i fjol lockade mest och beslutet var enkelt att fatta, menar Salin.

– Den spanska ligan är redan bekant för mig och Champions League en trevlig utmaning utöver det. Jag satsar på att fortsätta göra de saker jag alltid gjort också i det nya laget och förhoppningsvis utvecklas som spelare.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46