Salin tillbringar de följande två år under palmerna på Teneriffa

Sasu Salin har spelat 103 landskamper för herrlandslaget och snittat 9,3 poäng i dem. Bild: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Basketlandslagets stjärna Sasu Salin har hittat en ny klubb åt sig. I två år framöver kommer han att spela för Iberostar Tenerife i den spanska ACB-ligan.

Kanarieöarna är dock ingen ny upplevelse för den 28-åriga Salin. Han har nu spelat fyra säsonger i Spanien i orter som Las Palmas och Malaga och omgivningen lär inte skilja sig så mycket från de föregående på Teneriffa.

– Jag är ju ett strandlejon så de södra delarna av Spanien lämpar sig väl för mig. Tydligen vill lagen här också ha mig kvar år efter år, kommenterar Salin i Basketförbundets pressmeddelande.

Den Helsingforsbördige Salin fick erbjudanden från bland annat den förra klubben, Unicaja Malaga, och den turkiska ligan, men Champions League-finalisten från i fjol lockade mest och beslutet var enkelt att fatta, menar Salin.

– Den spanska ligan är redan bekant för mig och Champions League en trevlig utmaning utöver det. Jag satsar på att fortsätta göra de saker jag alltid gjort också i det nya laget och förhoppningsvis utvecklas som spelare.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning