Sakris Kupila ny ordförande för Seta: Regeringen fientlig till mänskliga rättigheter

Sakris Kupila är Setas nya ordförande. Bild: Foto: Seta

Setas ordförande för 2019-2020 vill slutföra reformen av translagen.

Sakris Kupila har valts till Setas nya ordförande de kommande två åren, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Seta är en organisation som arbetar för sexuella minoriteter och personer med olika könsidentitet.

– Jag vill att Setas röst ska höras i vårens val och stärka samarbetet med människorättsaktörer och våra medlemsorganisationer. Och definitivt slutföra reformen av translagen, säger Kupila i pressmeddelandet.

Kupila har varit aktiv i Amnestys kampanj kring att förnya translagen och har också jobbat med Befolkningsförbundet och Setas ungdomsverksamhet.

Organisationens representantmöte tog också ställning mot regeringens politik.

– Oviljan att förnya translagen, behandlingen av asylsökande och en bakåtsträvande jämlikhetspolitik beskriver regeringens fientliga inställning till mänskliga rättigheter, skriver Seta i ett pressmeddelande.

Enligt Seta är regnbågspersoners tillit till myndigheterna låg och därför rapporteras inte heller diskriminering och hatbrott.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning