Sakris Kupila ny ordförande för Seta: Regeringen fientlig till mänskliga rättigheter

Sakris Kupila är Setas nya ordförande. Bild: Foto: Seta

Setas ordförande för 2019-2020 vill slutföra reformen av translagen.

Sakris Kupila har valts till Setas nya ordförande de kommande två åren, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Seta är en organisation som arbetar för sexuella minoriteter och personer med olika könsidentitet.

– Jag vill att Setas röst ska höras i vårens val och stärka samarbetet med människorättsaktörer och våra medlemsorganisationer. Och definitivt slutföra reformen av translagen, säger Kupila i pressmeddelandet.

Kupila har varit aktiv i Amnestys kampanj kring att förnya translagen och har också jobbat med Befolkningsförbundet och Setas ungdomsverksamhet.

Organisationens representantmöte tog också ställning mot regeringens politik.

– Oviljan att förnya translagen, behandlingen av asylsökande och en bakåtsträvande jämlikhetspolitik beskriver regeringens fientliga inställning till mänskliga rättigheter, skriver Seta i ett pressmeddelande.

Enligt Seta är regnbågspersoners tillit till myndigheterna låg och därför rapporteras inte heller diskriminering och hatbrott.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39