Sahlesilassie krossade banrekordet i Stockholm

Nigussie Sahlesilassie slog nytt banrekord på Stockholm Marathon. Bild: Pontus Lundahl/TT

Nigussie Sahlesilassie fällde ner solglasögonen och stack. Etiopiern vann Stockholm Marathon i överlägsen stil – och krossade banrekordet med 48 sekunder.

Den 41:a upplagan av Stockholm Marathon lockade 12 845 startande i en molnig och halvkylig huvudstad.

Efter en lite avvaktande inledning satte herreliten ordentlig fart och täten passerade halva loppet efter en timme och fyra minuter.

När löparna nådde Södermalm hade klungan tunnats ut till fem löpare, ledda av kenyanen Mathew Kipsaat som drog ett tungt lass i täten. Men när det väl skulle avgöras var han chanslös.

Med fem kilometer kvar kom det avgörande rycket. Nigussie Sahlesilassie som legat och avvaktat i täten höjde tempot rejält och lämnade resten av löparna bakom sig.

Med en fantastiskt stark avslutning gick han i mål på tiden 2.10.10 och putsade banrekordet med hela 48 sekunder.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54