Saga Furs skjuter upp auktion på grund av coronaviruset

Kina utgör en av de största marknaderna för pälsnäringen. Bilden är från Saga Furs pälsauktion i Vanda i fjol. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Kunderna har inte möjlighet att ta sig till Saga Furs pälsauktion på grund av resebegränsningar och inställda flyg.

Saga Furs har beslutat att skjuta upp sin pälsauktion med en månad. Ursprungligen skulle auktionen arrangeras i mars, men den kommer i stället att ordnas 1–7 april, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Orsaken är resebegränsningarna som beror på coronaviruset. Kinesiska köpare är centrala för pälsförsäljningen, men de kinesiska myndigheterna har förbjudit bland annat gruppresor för att förhindra spridningen av viruset.

Saga Furs uppger att flera av deras kunder har svårt att ta sig till auktionen på grund av resebegränsningar eller ändringar i flygtrafiken. Bland annat har Finnair ställt in sina flyg till Fastlandskina fram till slutet av mars.

Genom att skjuta upp auktionen vill Saga Furs göra det möjligt för alla kunder att delta. Enligt bolaget är det för tidigt att avgöra om ändringen i tidtabellen kommer att påverka bolagets resultat.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning