Saga Andersson ökade sitt personbästa med åtta centimeter

Arkivbild. Esbo IF:s Saga Andersson visar god form och hoppade nytt personligt rekord i Vanda. Bild: LEHTIKUVA / MIKA KANERVA

Stavhopparen Saga Andersson var överlägsen i serien för 17-åriga i de regionala juniortävlingarna i Vanda. Hennes segerresultat 441 var nästan en meter högre än tvåan Emma Rovasalos hopp.

Saga Anderssons resultat 441 var ett personligt rekord med åtta centimeters förbättring från det föregående. Detta innebär att hon nu är tredje i finska damernas alla tiders statistik. Framför sig har 17-åriga Andersson endast Wilma Murto och Minna Nikkanen.

Andersson försökte efter det nya rekordet ännu att komma över 446, vilket skulle ha betytt nytt finskt rekord för åldersklassen, men misslyckades på alla tre försök. Trots detta var segermarginalen till tvåan Emma Rovasalo 99 centimeter.

– Första och tredje försöket på 446 var för låga. I det andra tappade jag kontrollen av mina ben och de fällde ribban. Jag kan överskrida 446 ännu denna säsong, säger Andersson i Friidrottsförbundets pressmeddelande.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46