Saga Andersson ökade sitt personbästa med åtta centimeter

Arkivbild. Esbo IF:s Saga Andersson visar god form och hoppade nytt personligt rekord i Vanda. Bild: LEHTIKUVA / MIKA KANERVA

Stavhopparen Saga Andersson var överlägsen i serien för 17-åriga i de regionala juniortävlingarna i Vanda. Hennes segerresultat 441 var nästan en meter högre än tvåan Emma Rovasalos hopp.

Saga Anderssons resultat 441 var ett personligt rekord med åtta centimeters förbättring från det föregående. Detta innebär att hon nu är tredje i finska damernas alla tiders statistik. Framför sig har 17-åriga Andersson endast Wilma Murto och Minna Nikkanen.

Andersson försökte efter det nya rekordet ännu att komma över 446, vilket skulle ha betytt nytt finskt rekord för åldersklassen, men misslyckades på alla tre försök. Trots detta var segermarginalen till tvåan Emma Rovasalo 99 centimeter.

– Första och tredje försöket på 446 var för låga. I det andra tappade jag kontrollen av mina ben och de fällde ribban. Jag kan överskrida 446 ännu denna säsong, säger Andersson i Friidrottsförbundets pressmeddelande.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning