Saftiga böter efter att pojke vält skulptur

Riskabel konstupplevelse? I Kansas har en familj fått saftiga böter efter att en pojke vält omkull en skulptur i en konsthall. Bild: Mostphotos

Föräldrar till en femårig pojke som vält ner en skulptur i delstaten Kansas i USA fick hem en saftig räkning på över 100 000 euro i skadestånd, rapporterar nyhetskanalen ABC News.

Familjen hade besökt konsthallen i staden Overland Parks kulturhus, då pojken vid ett obevakat tillfälle rev ned en skulptur till marken som var placerad på en piedestal.

Försäkringsbolaget ansåg att föräldrarna var skyldiga att betala skulpturens försäljningspris eftersom skadorna från fallet inte kunde repareras. Händelseförloppet fångades på kulturhusets övervakningskamera och visade hur pojken nästan fick skulpturen över sig i fallet. I brevet från försäkringsbolaget stod det att föräldrarna agerat vårdlöst eftersom pojken inte var under uppsikt.

– Är det rimligt att besöka ett ställe som välkomnar barn och oroas över att konst för över 100 000 euro ramlar över ens barn? säger mamman till ABC News.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning