Saftig korvburgare

Korvburgare är en god snabbfixad middag. Den som vill kan också variera fyllningen med tomat, sallad och skivad lök. Bild: TT/Lee Kearney

Grillpannan gör nästan ett lika bra jobb som kolgrillen. Med coleslaw i botten blir burgaren extra saftig.

För 4 portioner, 40 minuter

Tips: Man kan också använda en vegetarisk korv.

Coleslaw:

1 klyfta (ca 300 g) rödkål

1 rödlök

1 stjälk blekselleri

2 msk rödvinsvinäger

1 msk flytande honung

3 msk gräddfil

2 msk majonnäs

salt och svartpeppar

Burgare:

500 g länkkorv

2 msk smör eller rapsolja

50 g cheddarost, grovriven

4 hamburgerbröd

Till servering:

ajvar relish

saltgurka

dijonsenap

Gör så här

1. Strimla rödkålen i tunna skivor med en vass kniv eller mandolin. Skala och strimla rödlöken i tunna skivor. Strimla även sellerin fint.

2. Blanda alla grönsaker i en bunke med vinäger och honung. Tillsätt gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

3. Sätt ugnen på grillvärme. Skär korven i grova skivor. Stek i smör eller olja tills korven fått fin färg på bägge sidor. Lägg över grovriven ost på varje skiva och ställ in i ugnen, grilla i ett par minuter tills osten smält.

4. Rosta bröden lätt i en stekpanna utan fett.

5. Lägg coleslaw i botten av hamburgerbröden och lägg på två korvskivor. Klicka ut en matsked ajvar och toppa med locket. Servera med saltgurka och senap.

TT/Maria Zihammou

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02