Sabotage under Storbritanniens nummer – man sprang upp på scenen, ryckte mikrofonen ur Suries händer

Då Surie från Storbritannien framför bidraget Storm springer en man upp på scenen och sliter åt sig mikrofonen. Bild: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG

Eurovision Song Contests final har drabbats av sin första skandal. Storbritanniens Surie var i färd med att avsluta sin låt "Storm" när en man sprang upp på scenen och ryckte mikrofonen ur händerna på henne.

EBU meddelar att bidraget kommer att sjungas om i slutet på tävlingen.

Enligt uppgifter är mannen spanjoren Jimmy Jump, som gjort sig ökänd genom att ta sig in på bland annat en av semifinalerna i fotbolls-EM 2008 och Eurovisionfinalen i Oslo 2010.

På tv-bilderna ser Surie märkbart skakad ut när hon blir av med mikrofonen. Men efter hennes framträdande twittrade BBC:s Eurovisionkonto att artisten mår bra. Dessutom meddelar radio- och tv-unionen EBU att Surie kommer att få sjunga "Storm" igen, efter Italiens bidrag som ligger sist i startfältet.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning