Saara Aaltos sista tävlingslåt är ute

Saara Aalto Bild:

Nu har Saara Aaltos tredje och sista UMK18-tävlingslåt och musikvideo släppts. Låten heter Queens.

– Queens representerar för mig skapandet av en ny värld. Låten berättar om människor som vill skapa nya regler och en värld där kärlek, ljus, och det positiva är i centrum, säger Saara Aalto själv om idén till låten, i ett pressmeddelande.

Queens är tillgänglig via musiktjänster och musikvideon kan ses på Yle Arenan och YouTube.

Aalto har själv komponerat och skrivit låten i samarbete med Tom Aspaul, Farley Arvidsson och Charlie Walsh. Aspaul har skrivit låtar för bland andra Kylie Minogue och Matt Terry.

Scenshowen till Queens får sin premiär under evenemanget UMK18 som sänds direkt från Metro Arenan i Esbo.

– Scenshowen till Queens är den svåraste jag någonsin genomfört och som är massivare än britternas X Factor-uppträdanden. Till upplägget hör en stor scenkonstruktion, och det händer mycket på scenen. Det är unikt med finska mått mätt, säger Aalto.

UMK18 sänds Yle TV1, på Yle Arenan och på Yle X3M den 3 mars. Vinnarlåten väljs på basis av publikens och internationella juryers röstresultat.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning