Så reagerar idrottsvärlden på OS-beskedet

Eliud Kipchoge är en av de som reagerade på OS-flytten. Bild: Heiko Junge/Lehtikuva

OS och Paralympics i Tokyo flyttas fram till nästa sommar.Här är några av reaktionerna bland idrottsvärldens profiler.

Eliud Kipchoge, kenyansk OS-guldmedaljör i maraton:

"Ett väldigt klokt beslut att skjuta upp OS till 2021. Jag ser fram emot att komma tillbaka till Japan för att försvara min OS-titel nästa år och ser fram emot ett fantastiskt evenemang. Jag önskar alla god hälsa i dessa svåra tider", skriver han på Twitter.

Justin Rose, brittisk OS-guldmedaljör i golf:

"Det är tråkigt att höra om uppskjutningen av OS även om det kändes oundvikligt. Japan har varit enormt väl förberett och kommer utan tvekan att bjuda på en otrolig show nästa år", skriver han på Twitter.

Dina Asher-Smith, brittisk regerande världsmästare på 200 meter:

"Samma eld, nya datum. Håll er hemma och ta hand om er", skriver hon på Instagram.

Elia Viviani, italiensk OS-guldmedaljör i cykel:

"Det här var rätt beslut enligt mig. Vi har alla större problem att ta hand om och även om augusti känns långt borta så är det svårt att garantera säkerheten för ett sådant stort evenemang. Vi ses 2021!", skriver han på Twitter.

Dan Greaves, brittisk Paralympics-mästare i diskus:

"Definitivt rätt beslut att skjuta upp både OS och Paralympics med ett år. Hälsan är viktigast och nu kan vi idrottare fokusera på att hand om sig och se till att det hårda jobbet betyder något", skriver han på Twitter.

Katarina Johnson-Thompson, brittisk regerande världsmästare i sjukamp:

"Jag har väntat åtta år på det här, vad är ett år till i det stora hela? Som en idrottare är det hjärtekrossande att se OS skjutas upp till 2021, men det är av helt rätt anledningar och med hälsan i fokus", skriver hon på Twitter.

Erica Wiebe, kanadensisk OS-guldmedaljör i brottning

– Otroligt lättad. Spänd. Osäker. Vi lever i unika tider. Vi kommer att vara mer redo än någonsin 2021 och kommer att bära lönnlövet (Kanadas nationalsymbol) med större stolthet än vad jag trodde var möjligt, säger hon enligt Reuters.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning