Så påverkas idrotten av coronaviruset

Formel 1-loppet i Shanghai den 19 april riskerar att bli inställt på grund av coronavirusets spridningsrisk. Arkivbild. Bild: Andy Wong/TT-AP

Coronaviruset får konsekvenser för idrotten. Det senaste beskedet är att stora golftävlingar i Singapore och Thailand ställs in. Här är en summering av hur sportvärlden påverkats hittills.

Golf

+ De senaste tävlingarna som ställs in är den prestigefyllda tävlingen HSBC Women's World Championship i Singapore, som skulle ha spelats i slutet av februari, och nästa veckas USA-tourtävling i Thailand. För en tid sedan ställdes den kinesiska LPGA-tävlingen på ön Hainan, den 5-8 mars, in.

+ Det har ännu inte bestämts hur det blir med herrarnas China Open i Shenzhen, som ingår i Europatouren och som enligt programmet ska spelas i april.

Fotboll

+ All fotboll i Kina har stoppats på obestämd tid.

+ Damernas OS-kval mellan Kina, Thailand, Taiwan och Australien flyttades från Wuhan till Sydney. Det kinesiska landslaget fick sitta i karantän före turneringen.

+ De fyra kinesiska klubbarna i gruppspelet i Asiens Champions League, som precis startat, får inte spela sina matcher förrän i april och maj.

+ Kinas VM-kval i fotboll mot Maldiverna och Guam kan flyttas.

Friidrott

+ Inomhus-VM i friidrott i Nanjing i Kina, som skulle ha avgjorts den 13-15 mars, har skjutits upp ett år.

+ Söndagens Hongkong Marathon har ställts in.

Alpint

+ För-OS-tävlingarna i störtlopp och super-G för herrar, som ingick i världscupen, skulle ha gått i Yanqing i Kina den 15-16 februari, men har ställts in.

Basket

+ OS-kvalet mellan Kina, Storbritannien, Spanien och Sydkorea flyttades från Foshan till Belgrad där det genomförades i förra veckan.

+ Högsta serierna i Kina har skjutits upp på obestämd tid.

Boxning

+ OS-kvalet i boxning 3-14 februari flyttas till Amman i Jordanien 3-11 mars.

Bilsport

+ Formel E-loppet i Sanya den 21 mars är inställt.

+ F1-loppet i Shanghai den 19 april riskerar att ställas in, liksom Vietnams GP i Hanoi den 5 april.

Tennis

+ Fed Cup-kvalet i tennis, som skulle ha spelats i kinesiska Dongguan den 4-8 februari, har flyttats till Dubai där det ska spelas den 3-7 mars.

Ridsport

+ Hästhoppningstävlingen Longines Masters i Hongkong den 14-16 februari ställs in.

Cykel

+ Cykeltävlingen Hainan runt den 23 februari-1 mars är inställd. Möjligen avgörs tävlingen senare i år.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning