Så masturberar (en del av) finländarna

Arton procent av finländarna har tillfredställt sig själva på jobbet. Bild: Mostphotos

En stor del av finländarna onanerar flera gånger i veckan, men det finns stora skillnader i hur ofta kvinnor och män gör det. Det visar en mätning som Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) låtit göra.

Tjugosex procent av finländarna onanerar flera gånger i veckan. Bland männen svarade 41 procent så här medan bara 10 procent av kvinnorna gör det så ofta. Däremot säger 30 procent av kvinnorna att de tillfredställer sig själva sexuellt mindre än varannan månad.

Däremot uppnår 58 procent i mätningen att de får orgasm efter mellan 2 och 10 minuter.

De flesta tycker att det är ganska viktigt med onani, oavsett om man är singel eller i ett förhållande. 42 procent av männen tycker att det är ganska viktigt och motsvarande 39 procent av kvinnorna har den här åsikten.

Ungefär var tredje man svarade att onani är viktigt eller väldigt viktigt. Motsvarande procent hos kvinnorna var bara 14 procent.

De flesta onanerar i sov- eller badrummet, men tretton procent gör det också på allmänna toaletter. En lite överraskande detalj är att 18 procent har masturberat på jobbet (där är andelen män mycket högre: 28 procent jämfört med 8 procent av kvinnorna).

Fyrtio procent av finländarna använder hjälpmedel då de masturberar, en av de populäraste sexleksakerna är vibratorn.

RFSU:s undersökning gjordes av marknadsundesökningsinstitutet GfK NORM i december 2016. Tusen finländare från hela landet i åldern 15 till 65 svarade på webbpanelsundersökningen på nätet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning