Så hyllas Aretha Franklin

Bild: TT/AP/Charles Sykes

Aretha Franklin sörjs världen över – nu planerar flera tv-kanaler i USA hyllningar till souldrottningen.

Bland annat meddelar MTV att Aretha Franklin kommer att hedras på kanalens årliga gala VMA, som arrangeras på måndag. Exakt vad tv-kanalen planerat är än så länge inte känt.

Sänder intervju

Även Oprah Winfreys tv-nätverk planerar en hyllning. På lördagen ska nätverket sända en repris av ett avsnitt av "Oprah Winfrey show" från 1999 där Aretha Franklin berättar om sitt liv och framför låten "Respect".

Redan på torsdagen planerade den amerikanska tv-kanalen ABC att sända en specialversion av programmet "20/20" som inkluderar turnématerial med Aretha Franklin som inte visats tidigare.

Stående ovationer

När Ariana Grande på torsdagen framförde en tolkning av Aretha Franklins "Natural woman" i pratshowen "The tonight show" med Jimmy Fallon möttes hon av stående ovationer från publiken, enligt Variety.

Samtidigt fortsätter hyllningarna från världens artister att strömma in. The Rolling Stones, John Legend, Mariah Carey och skådespelaren Jennifer Hudson är några av de som tagit till sociala medier för att hylla souldrottningen.

– Du var min inspiration, min mentor och min vän, skriver Mariah Carey bland annat i sitt inlägg på Twitter.

Aretha Franklin avled på torsdagen, 76 år gammal.

PROFIL

Aretha Franklin

Född: 25 mars 1942 i Memphis, Tennessee.

Antal Grammypriser: 18 + 2 hederspriser.

20 ettor på USA:s r'n'b-topplista.

Två USA-ettor: "Respect" (1967), "I knew you were waiting (for me)" med George Michael (1987).

73 topp 100-hits i USA.

Första kvinnliga artist invald i rockens hall of fame 1987.

Sjöng när Barack Obama tillträdde som USA:s president 2009.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46