Så blir paret Obamas många Netflix-program

Michelle och Barack Obama. Bild: Charles Rex Arbogast/TT-AP

Nu kommer ytterligare detaljer om Barack och Michelle Obamas alster för tv-jätten Netflix. Via sitt produktionsbolag Higher Ground står det tidigare presidentparet bakom sju olika projekt. Bland dem finns så väl dramasatsningar som dokumentärer, skriver Rolling Stone.

Först ut är den prisbelönta dokumentärfilmen American Factory, som följer en kinesisk miljardär som öppnar en ny fabrik i en nedlagd General Motors-anläggning i amerikanska mellanvästern. Dokumentären Crip camp, som handlar om funktionshinderrörelsens födelse, är också på gång.

På dramasidan finns tv-serien Bloom, som sägs skildra kvinnor och icke-vitas villkor i USA strax efter andra världskriget. En långfilm baserad på den svarte 1800-talspolitikern Frederick Douglass liv planeras också.

Det var förra våren som paret Obama skrev på ett flerårigt avtal med Netflix, och det är inte känt hur mycket de får betalt. Satsningarna väntas dyka upp på strömningstjänsten under de närmaste åren.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning