S & S samarbetar om bokpodd

Bild: Magnus Silfvenius Öhman

Schildts & Söderströms startar samarbete med en svensk bokpodd, söker fadderförskolor och har en pristävling för barnromaner på gång.

Förlaget Schildts & Söderströms inleder samarbete med Mellan raderna, en podcast om läsning med skribenterna och storläsarna Peppe Öhman, finlandssvensk journalist i Los Angeles och Karin Jihde, medieprofil, bloggare och PR-expert i Stockholm. Det första avsnittet läggs ut på fredag.

– Det är ett naturligt steg att jobba med podcaster, en plattform som når allt fler och som kombinerar unikt och personligt innehåll på ett spännande sätt, säger Anna Friman, litterär chef på S&S.

Samarbetet ska bestå av gemensamt innehåll i form av lästips, diskussion kring nya böcker från förlaget, författargäster och "bakom kulisserna"-prat.

– Innehållet är deras personliga, åsikterna styr vi inte, men samarbetat är uttalat, beskriver Friman.

Mellan raderna startades hösten 2015 och har snabbt blivit populärt både i Finland och Sverige. Den läggs ut varje fredag och finns på Soundcloud, Acast och Itunes.

– Att den här podcasten når både finlandssvenska lyssnare och lyssnare i Sverige är viktigt och något vi eftersträvar också på andra håll i vår verksamhet.

Ett annat utåtriktat initiativ är att förlaget söker två förskolor i Svenskfinland som man vill inleda ett faddersamarbete med.

– Också det här handlar om att skapa aktivitet kring vår utgivning, och kring läsning i allmänhet, säger Friman.

De två första förskolorna som förlaget skall agera fadder åt väljs ut i maj. Fadderförskolorna kommer att få ett friexemplar på alla årets barnböcker, besök av en författare eller illustratör, besök av en expert som talar om barns läsning på ett föräldramöte, rabatt på förlagets barnböcker till alla familjer som har barn i förskolan samt skräddarsytt program och saft på Helsingfors bokmässa.

S & S har dessutom för tillfället en pristävling på gång – man söker nya romaner för barn, och tävlingstiden går ut i augusti.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33