Ryssland kräver användardata av Tinder

På bilden syns Tinderappens ikon i en användares telefon. Bild: Gorm Kallestad/TT-NTB

Ryssland kräver att företaget bakom den globala dejtingappen Tinder sparar användardata i Ryssland i sex månader, och delar med sig av informationen vid förfrågan, enligt granskningsmyndigheten Roskomnadzor.

Detta sedan Tinder har förts upp på en lista över 175 sajter och tjänster som måste spara och dela information med brottsbekämpande myndigheter, vilket innebär att meddelanden som användare skickat till varandra kan komma att lämnas ut.

Om bolaget inte går med på förfrågningar har myndigheterna möjlighet att stänga av tillgången till tjänsten. Tinder har inte kommenterat beslutet.

Tjänsten har fler än 50 miljoner användare världen över. Tinder låter användare skapa ett personligt konto och därefter gå igenom andra användares profiler i jakt på en eventuell kärlekspartner.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46