Ryssland kräver användardata av Tinder

På bilden syns Tinderappens ikon i en användares telefon. Bild: Gorm Kallestad/TT-NTB

Ryssland kräver att företaget bakom den globala dejtingappen Tinder sparar användardata i Ryssland i sex månader, och delar med sig av informationen vid förfrågan, enligt granskningsmyndigheten Roskomnadzor.

Detta sedan Tinder har förts upp på en lista över 175 sajter och tjänster som måste spara och dela information med brottsbekämpande myndigheter, vilket innebär att meddelanden som användare skickat till varandra kan komma att lämnas ut.

Om bolaget inte går med på förfrågningar har myndigheterna möjlighet att stänga av tillgången till tjänsten. Tinder har inte kommenterat beslutet.

Tjänsten har fler än 50 miljoner användare världen över. Tinder låter användare skapa ett personligt konto och därefter gå igenom andra användares profiler i jakt på en eventuell kärlekspartner.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning