Ryssland flygbombar i södra Syrien

Förstörelse i rebellfästet Idlib efter tidigare bombningar.Bild: Lehtikuva/AFP/Omar Haj Kadour

Om uppgifterna om ryskt stridsflyg i aktion över sydligaste Syrien stämmer har Ryssland öppnat en ny front i sitt stöd för Bashar al-Assads regim. USA har tidigare hotat med "allvarliga följder", men signalerar nu att man inte tänker ingripa.

Som stöd för en regimoffensiv på marken rapporteras Ryssland ha flygbombat Busra al-Harir i södra Syrien, helt nära gränserna till Jordanien och de Israel-ockuperade Golanhöjderna.

Det är första gången sådana stödanfall har satts in i detta känsliga, rebellhållna, område sedan Ryssland, USA med flera enades om eldupphör och en "nedtrappningszon" där förra året.

Att strunta i denna zon skulle innebära "hårda och lämpliga" motåtgärder från USA, hälsades från Washington till Bashar al-Assad och Ryssland häromdagen.

Men nu varnar USA även rebellgrupper i området att så mycket praktiskt stöd mot offensiven inte är att vänta. "Ni bör inte basera era beslut på antagandet eller förväntningar om en militär intervention från oss", står det i ett meddelande från myndigheter i USA till milisledare inom Fria syriska armén (FSA).

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00