Ryssland ber om hjälp med Skripal-utredning – "Uppsåtligt försök till mord"

Bild: Lehtikuva/AFP/Daniel Leal-Olivas

En rysk undersökningskommitté, som rapporterar direkt till president Vladimir Putin, ber Storbritannien om hjälp med sin utredning om "uppsåtligt försök till mord" gällande Sergej Skripals dotter Julia Skripal, som är rysk medborgare.

Kommittén ber den brittiska polisen att bland annat skicka över handlingar från brottsutredningen, exempelvis den tekniska undersökningen av platsen där Julia Skripal och hennes far Sergej Skripal hittades, och resultatet av läkarundersökningen.

Brittisk polis tror att den 66-årige före detta ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans 33-åriga dotter Julia utsattes för nervgiftet vid entrédörren till Sergej Skripals bostad i brittiska Salisbury. Storbritannien beskyller Ryssland för att ligga bakom, men Moskva förnekar detta.

Händelsen har lett till en svår diplomatisk kris där nära 30 länder beslutat att skicka hem ryska diplomater i en sympatiåtgärd med Storbritannien. Ryssland har i sin tur meddelat att landet ska svara med samma mynt.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00