Ryskt ramaskri efter brittisk flygkoll

Bild: EPA/VALDA KALNINA

Stingsligheten mellan Ryssland och Storbritannien har nått nya höjder sedan brittisk gränspolis genomsökt ett ryskt Aeroflot-flygplan på flygplatsen Heathrow. Planet flög på fredagen från Moskva till London.

Som följd av nervgiftattacken mot den förre ryske spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal är länderna mitt uppe i en upptrappad utvisningsholmgång med diplomater som spelbrickor.

I detta känsliga läge tog inte ryssarna lätt på flygplanskontrollen. Ytterligare en "flagrant provokation", anser Rysslands ambassad i Storbritannien och kopplar den "extraordinära" händelsen till pågående diplomatiska kris.

Brittisk motreaktion kom i form av ett uttalande av säkerhetsministern Ben Wallace: "Det är rutin för gränspolisen att söka igenom flygplan för att skydda Storbritannien från organiserad brottslighet och från dem som försöker föra in skadliga ämnen som droger eller vapen in i landet."

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46